Ugrás a fő tartalomra

9700 Szombathely, Akacs Mihály u. 8-10.


+36-20-250-2313

Hírek


2024. máj. 13.
Kremser Csaba
  • felnőttek szakmai oktatása
  • esemény

Szakközépiskolák versenye Szombathelyen

Idén első alkalommal dunántúli intézmény, a szombathelyi VMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum adott otthont a rangos Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny döntőjének április 27-én. A végső fordulóban két vasi iskola diákjai képviselték vármegyénket.

Szakközépiskolák versenye Szombathelyen

Csaknem két évtizedes múltra tekint vissza a debreceni székhelyű Suliszerviz Pedagógiai Intézet tanulmányi versenye, amelyen a szervezők egyedülálló módon nem a szakközépiskolások szakmai, sokkal inkább közismereti tudására kíváncsiak. A három fordulós versenyen a diákok humán és reál területen, valamint komplex természettudományi csapatversenyen mérhették össze tudásukat, ki-ki érdeklődési körének és erősségeinek megfelelően.

Az országos döntő idén először volt a Dunántúlon, a megtisztelő első rendezés jogát a VMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Kollégium nyerte el. A döntő napján a diákok szinte egész nap versengtek a legjobb helyezésekért, mígnem a délutáni eredményhirdetésen fény derül rá, ki hányadik helyen végzett. A díjkiosztó előtt a versenybizottságok értékelték a tantárgycsoportonként tizenhét-tizenhét induló teljesítményét, végül pedig a helyezések szerint hátulról haladva kiosztották az okleveleket, díjakat. A versenyre főként az ország távolabbi szegleteiből és Győrből érkeztek indulók, vármegyénket két iskola diákjai képviselték. Közülük a VMSZC Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium diákja, Wagner Kevin került fel a dobogóra, aki a reál tantárgycsoport második helyén végzett. Oklevelet vehetett át a celldömölki VMSzC Eötvös Loránd Szakképző Iskola Boldog Bence, Hérincs Flórián, Horváth Patrícia alkotta csapata.

Végül különdíjakat is kiosztottak: a Vas Vármegyei Közgyűlés, a megye legjobb eredményt elért csapatának járó különdíját a celldömölki Eötvös-iskola diákjai vehették át. A rendezvénynek helyt adó VMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum különdíjat ajánlott fel annak az intézménynek, ahonnan a legtöbb versenyző érkezett, ez a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium volt, amelynek összesen nyolc versenyzője képviselte az intézményt Szombathelyen. A Vas Vármegyei Szakképzési Centrum különdíját a humán kategóriában legjobb teljesítményt nyújtó hölgy versenyzőknek ajánlotta fel, a díjat Vajda Alexandra, a TROK Székács Elemér Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai, valamint Engelmayer König Éva, a polgári József Attila Szakképző Iskola tanulója. Szombathely MJV díját a város egyéni versenyzője, Wagner Kevin kapta.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Pályaválasztási és képzési kiállítás

Pályaválasztási és képzési kiállítás

2021. október 13-14-én a Vas Megyei SZC Oladi Technikum immár sokadszorra adott otthont a Pályainfo pályaválasztási és képzési kiállításnak, ahol a régióban működő középiskolák, főiskolák és felnőttképzési intézmények kaptak lehetőséget a bemutatkozásra.

2021. okt. 10.
SZC
Technikumi rangsor 2023

Technikumi rangsor 2023

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal adatai alapján elkészült a technikumok Top 100-as listája, ahova a Vas Megyei Szakképzési Centrum hat szombathelyi iskolája is bekerült. Külön öröm számunkra a Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum előkelő 3. helyezése.

2023. febr. 22.
Vmszc.hu
INGYENES KÉPZÉSEK SZOMBATHELYEN!

INGYENES KÉPZÉSEK SZOMBATHELYEN!

A Vas Vármegyei Szakképzési Centrum szakképző iskolái 2024 őszén szakképesítés megszerzését célzó ingyenes szakmai képzéseket terveznek indítani.

2024. jún. 27.
felnőttképzés


KIMIKK

    • SZC logo fehér
    • Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

      9700 Szombathely, Akacs Mihály u. 8-10.

    • Telefon: +36-20-250-2313

      E-mail: info@vmszc.hu

      OM azonosító: 203062

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000175


    2024Vas Vármegyei Szakképzési Centrum